• BEWINDVOERING •

gelddBent u, bijvoorbeeld door lichamelijke of geestelijke beperkingen, tijdelijk of zelfs langdurig niet in staat om uw eigen financiën te regelen? Heeft u hoge problematische schulden? Dat is vervelend, maar kan gebeuren.

Overzicht

Natuurlijk is het in dat geval wel belangrijk dat uw financiële administratie overzichtelijk blijft, rekeningen worden betaald en eventuele betalingsachterstanden niet oplopen. Die moeten zelfs worden afbetaald. In dat geval is het beschermingsbewind van B&O Dienstverlening een ideale oplossing. Wanneer bewindvoering nodig is, zal dit altijd bij de kantonrechter moeten worden aangevraagd.

Gelukkig kunnen wij u helpen met het invullen van de benodigde formulieren, zodat deze al snel naar de rechtbank kunnen worden gestuurd. Een aantal weken later zult u worden uitgenodigd om naar de zitting in de rechtbank te komen. Een rechter bepaalt daar of onderbewindstelling wordt toegekend. Is dat het geval? Dan wordt het beheer van uw financiële administratie (geld en goederen) overgedragen aan B&O Dienstverlening.

Verantwoording

Als bewindvoerder is B&O Dienstverlening het verplicht om jaarlijks verantwoording af te leggen aan de kantonrechter. Wij overleggen dan dus uw financiële administratie. Zo blijft er dus altijd externe controle bestaan. U bent altijd verzekerd van een financiële administratie die zo snel mogelijk goed op orde wordt gebracht. Bij beschermingsbewind worden alle inkomsten, uitgaven, schulden, vorderingen en vermogen besproken. Er wordt een beheerrekening op uw naam geopend en instanties wordt verzocht om het correspondentieadres aan te passen naar het adres van B&O Dienstverlening. Wij nemen dus uw volledige administratie uit handen. Uiteraard wordt er een budgetplan opgesteld, zodat u precies weet waar u aan toe bent, zonder dat u daar verder omkijken naar heeft.

Contact

Ook neemt B&O Dienstverlening contact op met alles schuldeisers, zodat wij op de hoogte zijn van alle schulden en alles netjes voor u kunnen regelen. Natuurlijk kunt u direct contact met ons opnemen om te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn. U kunt ook contact opnemen namens iemand anders die interesse heeft in de diensten van B&O Dienstverlening. We zullen u – en de direct betrokkenen – dan uitnodigen voor een vrijblijvend intakegesprek. Daarin wordt besproken hoe B&O Dienstverlening u het beste van dienst kan zijn.

Contact